STR. DORNEI nr. 18 et 1, BISTRIŢA-NĂSĂUD, 420032

Iată sfaturile pe care le-am adunat în timp ce lucram cu cineaști pe care i-am întâlnit la Raindance:

1. Scaunul pantalonului la scaunul scaunului.

Am învățat-o de la Michael Hague. Scenariile sale de scriere care s-au vândut a fost cartea care m-a interesat să scriu. Un pic în fiecare zi este mai bun decât o explozie de weekend de sărbători legale. Un pic în fiecare zi devine un obicei. Am constatat că câteva minute în fiecare zi în proiectul meu creativ actual câștigă mai multe recompense decât atunci când trebuie să merg ca un fum către un termen limită.

2. Notează-l.

Îți amintești ultima dată când ți-a venit în minte o idee grozavă pentru ceva? A fost când mergeai la metrou sau la stația de autobuz? Sau ridicați iepurașii de praf? Dacă da, este pentru că cel mai probabil ați fost în Alpha State – acele momente dulci de visare în care vă strecurați în timp ce faceți ceva mecanic sau familiar.

Vă amintiți ce se întâmplă dacă nu scrieți imediat aceste gânduri grozave? Nu dispar în aer? Obișnuiește-te să înfigi un caiet în buzunar, astfel încât data viitoare când ai o idee grozavă, poți pur și simplu să o notezi.

3. Scrie despre tine.

Ați fost vreodată într-o situație în care stați și vă remarcați că „acesta ar fi putut fi un film”? Uneori, propriile noastre vieți sunt la fel de interesante și distractive ca filmele. Asigurați-vă că le scrieți.

4. Glume rele ale bunicului.

Am fost odată în Suedia, când un cineast norvegian mi-a cerut să-i urmăresc scurtmetrajul – în norvegiană. Desigur, când s-a terminat, m-a întrebat cum e. I-am spus că a fost împușcat frumos, dar nu aveam idee despre ce este vorba, pentru că nu vorbesc norvegiană. A tradus apoi filmul și a fost dulce, tandru și foarte amuzant. A explicat el, pe baza unei glume pe care i-o spusese bunicul său.

Poate că glumele acelea rele ale bunicului te vor inspira și pe tine. Frumusețea acestor glume este că au o configurație, adică „Ai avut vreodată un …” Apoi un arc de poveste: „Lasă-mă să-ți povestesc despre un prieten de-al meu …” Și o linie de pumn la sfârșit. Acestea pot crea cârlige grozave pentru povestiri.

5. Opusurile atrag.

De ce nu luați o poveste iconică și întoarceți personajele în jur? În loc de frumoasa prințesă care sărută broasca, de ce să nu-l faci frumosul prinț? O altă întoarcere în acest sens ar fi luarea unui film bine-cunoscut și inversarea personajelor. De exemplu, în „Martor”, mai degrabă decât ca Harrison Ford să meargă în comunitatea amish, fiind urmărit de mafie, de ce să nu facem din ea povestea băiatului de 12 ani care călătorește la Philadelphia și este corupt de mafie?

6. Bugetare inversă.

Robert Rodriguez a făcut acest lucru cu mare stil când a realizat „El Mariachi”, celebrul său prim film. El a făcut o listă cu toate lucrurile pe care le-a putut cumpăra ieftin, actorii pe care îi știa și locațiile pe care le putea obține gratuit, apoi a pregătit povestea pe baza faptului că actorul său avea un câine și putea cânta la chitară.

7. Povești de închidere.

Creați două personaje, puneți-le într-o locație pe care nu o pot părăsi și vedeți ce se întâmplă.

8. Caută-l, apoi inventează-l.

Cercetarea este o modalitate excelentă de a găsi idei. Faceți o listă cu teoriile sau ideile preferate și cercetați-le. Iată un instrument excelent de cercetare pe care partenerul nostru de masterat / masterat l-a compilat Universitatea Staffordshire.

9. Ce se întâmplă dacă …?”

Folosesc foarte mult acest instrument. Iau un lucru simplu de zi cu zi, cum ar fi tastatura pe care scriu acest lucru și adaug „ce-ar fi dacă?” și vezi ce se întâmplă. Așadar, aș putea spune ceva despre tastatura mea așa: „Ce se întâmplă dacă cel mai nou și mai letal virus este transportat pe internet și dacă îl poți obține conectându-te la intenția cu tastatura ta?”

Contact Us