STR. DORNEI nr. 18 et 1, BISTRIŢA-NĂSĂUD, 420032

Blog Details

Home   /   Idei de scurtmetraje bune vs. rele: o listă de verificare.
ffest

Iată o listă de verificare rapidă a câtorva dintre diferențele dintre ideile de scurt metraj care merită dezvoltate și cele care nu sunt:

1. Elaborați idei de scurtmetraj simple.

Întrebați-vă: Câte personaje sunt în medie în ideile dvs. de scurtmetraj? Cât de complexă este complotul? Cât de vizuală este povestea?

În timp ce conceptele de lung metraj beneficiază adesea de povești și personaje complexe, ideile de scurt metraj nu. Aveți atât de puțin timp într-un scurt pentru a configura personajele și povestea încât, dacă ideea este prea complicată, publicul se va dezactiva.

Aceasta înseamnă adesea să rămânem într-o singură locație și să dezvoltăm idei de scurt metraj cu doar unul sau două personaje. Adesea, cele mai bune idei de scurt metraj sunt cele care sunt super-simple și filmate într-o singură locație.

Aruncați o privire la aceste idei simple de scurt metraj:

• Un fiu se așează la cină cu tatăl său absent.

• O fată încearcă să decidă dacă sări sau nu de la o cascadă.

• Un om se luptă să înregistreze mesajul perfect pentru mesageria vocală.

Toate ideile de povestiri de scurt metraj de mai sus au fost dezvoltate în scurtmetraje sincere, convingătoare, cu povești slabe și accesibile. De asemenea, au avut premiera cu toții în marile festivaluri de film.

Dacă dezvolți idei de scurt metraj cu un singur personaj, o locație și un complot pe care îl poți articula într-o singură propoziție, atunci este probabil că ești pe drumul cel bun.

2. Elaborați idei de scurtmetraj care nu depășesc 20 de minute.

Păsând de la primul punct, cât de mult vor fi probabil ideile scurte de scenariu? Dacă aveți mai multe caractere, locații și linii de complot, este posibil ca aceasta să umfle numărul de pagini.

Aici, la Script Reader Pro, primim în mod regulat scurtmetraje pentru acoperirea scenariului, care au 30 sau chiar 40 de pagini. Acest lucru este pur și simplu prea lung pentru un scurtmetraj. În mod ideal, doriți să vizați acel loc dulce undeva între 5 și 20 de minute, deoarece va face filmul dvs. mult mai atractiv pentru programatorii de la festivalurile de scurtmetraj.

Consultați înapoi la cele trei exemple de idei de scurtmetraje bune din secțiunea de mai sus. Idei ca acestea se pretează în mod natural la scripturi mai scurte, deoarece concizia este inerentă premiselor lor.

Sunt mici instantanee ale vieții unei persoane – o singură scenă încărcată de conflicte – și aceasta este adesea cea mai bună modalitate de a vă asigura că ideile dvs. de scurt metraj rămân așa: scurte!

3. Elaborați idei de scurtmetraj ieftine de filmat.

Câți bani credeți că vor costa să producă ideile dvs. de scurt metraj? Sunt filme dintr-o singură locație care nu vor costa niciun ban și implică un singur actor? Sau va trebui să plătiți pentru a trage într-o cafenea și pentru a hrăni cinci actori?

Nu este nevoie să cheltuiți excesiv pe scurt. Scurtmetrajele sunt în general menite să fie cărți de vizită sau să-ți dezvolte abilitățile de cineast. Puteți obține absolut distribuție pe scurt, dar nu va plăti mult.

De exemplu, un cineast prieten de-al nostru a câștigat un festival cu scurtmetrajul său, iar unul dintre cei mai mari distribuitori scurți din lume l-a ridicat la doar 300 de dolari.

La Cannes, i-au spus că un scurt ar putea obține aproximativ 75 până la 100 USD pe minut într-o afacere de distribuție, iar acest lucru ar fi la înălțime. Deci, dacă aveți un scurtcircuit de 10 minute, acesta este cel mult 1000 USD. Cu toate acestea, cunoaștem oameni și am auzit povești despre mulți scriitori care cheltuiesc între 15.000 și 25.000 de dolari pe scurt.

Nu o faceți.

Economisiți acei bani pentru a înregistra o caracteristică mai târziu, atunci când abilitățile dvs. sunt mai avansate. Când dezvoltați pentru prima dată idei de scurt metraj creative, scrieți fiecare resursă pe care o puteți obține gratuit sau ieftin.

Iată câteva idei: Locuiesc în apropiere prieteni și / sau rude? Întrebați dacă puteți trage la locul lor. Poate mătușa ta este medic? Poți trage gratuit la biroul ei după ore? Poate vărul tău administrează o cafenea? Poți să intri înainte să se deschidă și să tragă niște scene?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Contact Us