STR. DORNEI nr. 18 et 1, BISTRIŢA-NĂSĂUD, 420032

An un scenariu neprodus are o șansă de 3,3% să fie realizat la Hollywood. Ideile de scurt metraj, pe de altă parte, pot fi făcute pentru bani mult mai puțini, sporindu-le șansele de a fi produse.

Dar scrierea de filme scurte conține un set de abilități foarte specific. Cu o producție limitată și un domeniu narativ, știind cum să scrieți un scurtmetraj începe cu curățarea cu atenție a ideilor dvs.

De asemenea, includem o fișă de descărcare utilă care poate fi descărcată.

Să ne aruncăm în 30 de moduri de a face brainstorming cu ideile de scurt metraj pe care le puteți produce de fapt.

1. Începeți mai întâi cu finalul

Acest lucru nu pare un mod de a scrie un sfat de scurt metraj, la fel ca o lecție de scenariu în general.

Cu toate acestea, brainstorming-ul ideilor de scurt metraj care au finalul copt în față, va face scenariul dvs. de filmare mult mai subțire. Vă va permite să vă concentrați doar pe scenele și secvențele necesare pentru a obține finalul dorit.

Chiar dacă doriți să concretizați anumite părți mai târziu, să aveți un schelet osos este grozav atunci când un producător aduce buget.

Am menționat că software-ul este complet gratuit?

Și pentru că StudioBinder este bazat pe cloud, puteți accesa scenariile dvs. de pe orice computer oriunde în lume. Salvați manual sau lăsați StudioBinder să salveze automat în timp ce scrieți. Software-ul nostru de scenariu vă ajută să vă formatați profesional pe parcurs și să vă sincronizați toate caracteristicile StudioBinder.

2. Gândește-te la mediul filmului

Cele mai bune scurtmetraje (și filme în general) profită întotdeauna de mediu.

Dacă puteți găsi o modalitate de a scrie un scurtmetraj care depinde profund de tehnicile de editare, de designul inteligent al sunetului, de gramatica filmului și de povestiri, atunci veți avea ceva de dus la festivaluri și în alte părți, care să fie pe placul spectatorilor.

De asemenea, le va arăta producătorilor că puteți gândi vizual și veți crea o experiență care funcționează bine pentru film, spre deosebire de un roman sau chiar nuvelă.

Când vizionați un film precum „Christopher Nolan’s Following”, sunteți distrați de o poveste care ar putea funcționa ca o nuvelă sau chiar ca un roman, dar este eficientă ca un film, deoarece puteți urmări lucrurile foarte ușor în timp ce sunteți păcăliți.

3. Uită-te în curtea ta

Fie că scrieți filme scurte, un pilot de televiziune sau un lung metraj, ar trebui să scrieți întotdeauna ceea ce știți.

Dar acest lucru este și mai aplicabil atunci când vine vorba de temperarea ideilor de scurt metraj, deoarece puteți filma acolo unde locuiți, lucrați sau dacă sunteți PA, ambele.

Acestea sunt locații de film care sunt ușor accesibile și ieftine de utilizat – sau, mai bine spus, gratuite. În ambele cazuri, va trebui să utilizați un șablon de formular de localizare a filmului pentru a vă securiza pe deplin locația.

Probabil că sunteți mai aproape decât credeți de o locație unică plină de posibilități narative.

4. Setează-ți scurtmetrajul pe un campus universitar

În sci-fi distopian? O mulțime de campusuri universitare construite la mijlocul secolului al XX-lea au un design rece și brutalist – idei de scurt metraj ideale pentru studenții care doresc un aspect mare la buget în pachete cu buget mic.

Asigurați-vă că folosiți lista noastră de verificare a localizării tehnologiei locației, astfel încât să nu uitați nici o semnătură.

5. Cercetează locurile pustii

Ce zici de groază? Da, există păduri și cimitire înfiorătoare în toată țara, dar există și spitale, depozite și grădini zoologice abandonate. Întrebați în jur, faceți-vă prieteni în comunitate și cheltuielile pentru permisele de cercetare pe măsură ce faceți o idee despre filme.

Acest lucru va necesita o inginerie inversă pe măsură ce începeți să construiți idei de scurt metraj în jurul spațiilor fizice. Dar recompensa ar putea fi surprinzător de distractivă.

Pentru a ajunge la un cercetaș de locație pentru mai multe idei de scurt metraj de genul acesta, accesați ProductionBeast, căutați „Cercetați locația” și imediat veți găsi profiluri pe care le puteți trimite mesaje pentru sfaturi.

Contact Us