STR. DORNEI nr. 18 et 1, BISTRIŢA-NĂSĂUD, 420032

Care sunt cele trei etape ale producției de filme?

Procesul de realizare a filmului are loc în trei faze distincte: pre-producție, producție și post-producție. De altfel, a face totul corect în pre-producție vă poate deschide bugetul pentru lucrurile distractive.

PROCESUL DE PRE PRODUCERE

Procesul de pre-producție începe după ce există un script. Atunci îți creezi compania să producă de fapt filmul. În curând vom analiza mai multe detalii.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Producția începe după ce ai angajat pe toată lumea și ai asigurat totul. Deci, asta înseamnă locațiile, echipamentele și orice alte materiale de care aveți nevoie pentru a vă produce fizic filmul.

PROCESUL DE POST PRODUCȚIE

Începeți post-producția după ce ați numit „wrap”. Deci, asta înseamnă că toate filmările sunt „în cutie” și gata de asamblare. Apoi, cu această etapă a procesului de realizare a filmului eliminată, regizorul, editorul și asistentul de redactori se strâng într-un golf de editare.

Acolo, ei trebuie să împacheteze filmul până când acesta este complet. Bineînțeles, această fază include, de obicei, proiecții de testare, astfel încât editorii să-și poată atinge mai bine.

Formați-vă compania

Faza de dezvoltare s-a încheiat și ați primit undă verde! Cu toate acestea, înainte de a ajunge la „lucruri distractive”, cum ar fi castingul și localizarea, trebuie să puneți bazele pre-producției. Fiecare producție este ca o afacere. De fapt, în majoritatea cazurilor, producțiile sunt afaceri: încorporate formal și depuse la stat.

Înainte de a putea angaja pe oricine sau de a asigura active, prima verificare majoră din lista de verificare de pre-producție a filmului este stabilirea unei baze de afaceri. Deci, întrebați-vă: filmul va fi produs dintr-o companie de producție preexistentă? Vei forma o entitate corporativă separată pentru aceasta (adesea o LLC)?

Fiecare angajat pe care îl angajezi, fiecare contract pe care îl semnezi se va face prin intermediul acestei entități comerciale. După ce aveți o entitate comercială, puteți deschide un cont bancar, puteți depune fondurile de producție, puteți păstra un avocat care să supravegheze producția legală și să vă angajați echipa.

Creați un buget preliminar și un program de producție

Dacă ești singura persoană din proiect, probabil ești producătorul filmului. Următorul dvs. pas în procesul de pre-producție este să aduceți un producător de linie la bord pentru a pregăti primul buget real și programul de producție. Dacă aveți nevoie de un șablon curat pentru crearea bugetului preliminar, citiți articolul nostru însoțitor Gestionarea fluxului de numerar al bugetului filmului și jurnalul PO.

La producțiile mai mici, unde volumul de lucru este mai ușor, puteți alege să angajați o combinație de producător de linie / manager de producție în acest moment. Dacă aveți deja un director în proiect, este minunat!

Acesta va ajuta doar producătorul de linie să creeze un buget preliminar și un program de producție mai exacte. După ce ați făcut acest lucru, veți ști ce vă puteți permite și veți fi liber să mergeți mai departe cu angajări suplimentare.

Contact Us