STR. DORNEI nr. 18 et 1, BISTRIŢA-NĂSĂUD, 420032

Blog Details

Home   /   De ce să vină cu idei de scurt metraj și nu cu idei de lungmetraj?
ffest

Primul pas cheie în dezvoltarea ideilor de povestiri de scurt metraj pentru începători sau profesioniști este să decideți care este motivația dvs. De ce doriți să scrieți și să produceți un scurtmetraj, mai degrabă decât un scenariu de lung metraj sau un pilot TV?

Există două motive întemeiate pentru alegerea de a veni cu idei de scurt metraj decât ideile de caracteristici:

Nu mai așteptați la telefon.

Mai degrabă decât să stai la telefon așteptând ca un manager, un executiv de dezvoltare sau un producător să te sune cu vești minunate despre caracteristicile tale, dezvoltând idei scurte de scenarii, îți iei destinul în mâinile tale.

Aveți un control creativ complet.

Pentru mulți scriitori, capacitatea de a avea un control creativ complet asupra ideilor lor de scurt metraj și de a produce un eșantion tangibil de scrieri este un mare bonus.

În plus, poate vrei să scrii, să regizezi, să produci sau să acționezi în propriile tale scurtmetraje. Sau toate cele patru. În aceste zile, cu accesul ușor la platformele online, nu trebuie să vă limitați – vă puteți crea propriile oportunități.

Filmele sunt un mediu vizual, deci de ce să nu-ți arăți capacitatea de scriere vizual și să îți dai și șansa de a fi prezentat în festivaluri de scurtmetraj și de a fi în concurs pentru premii de scurt metraj?

Iată un exemplu de poveste de fundal: Lord Voldemort este un personaj din franciza Harry Potter. Este unul dintre cei mai întunecați vrăjitori din lumea vrăjitorilor – chiar și vrăjitorii și vrăjitoarele nu îndrăzneau să-i spună numele. Strângând flashback-uri și amintiri, am înțeles motivul din spatele căruia Lord Voldemort a urmărit Harry Potter.

Iată câteva idei de filme care au devenit ultra-celebre:

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, cu Johnny Depp în rolul principal, este un film de acțiune-aventură realizat în întregime pe baza unei plimbări în parc tematic. Un ansamblu extraordinar a făcut din acest film un succes.

Lego Movie a fost un film realizat pe baza unor elemente de construcție cu care s-au jucat copiii și cât de mult înseamnă acest brand vechi de 60 de ani pentru mulți copii de generații împreună. vânzările ajung până la 4,4 miliarde de dolari.

Amintiți-vă că nu există idei noi – multe povești au aceeași bază și se repetă. Ceea ce ar face povestea dvs. să iasă în evidență este modul în care o povestiți. Cheia este să fii încrezător și să spui tuturor povestea ta!

Cum să creezi idei pentru scenariul tău de film:

Decideți un gen: genurile filmelor vă ajută să veniți cu un complot de film, ajutându-vă, de asemenea, să faceți brainstorming în același timp pentru idei. Genurile sunt categorii pentru filme și pot fi, de asemenea, o combinație a două genuri, cum ar fi Romantic-Comedie, Sci-fi, etc. să se îndrăgostească unul de celălalt (probabil că au idei diferite despre viață). Mai jos este un exemplu de biopic:

Ziarul este plin de incidente care pot face din categoria „adevărul este mai ciudat decât ficțiunea”. Adesea, aceste fragmente de știri pot fi combinate și schimbate pentru a veni cu idei răcoritoare originale.

Când Roger Corman, regele cinematografului independent, a vizitat Raindance în 1996, el apărea la biroul meu cu ziarele de dimineață. A smuls cuvintele cheie din titluri și le-a îmbrăcat pe biroul meu până a văzut ce ar face un titlu bun pentru un film. Când a văzut unul care îi plăcea, scria de mână titlul și îl trimitea prin fax la graficul său din LA. Câteva ore mai târziu, pe faxul meu ar apărea lucrări pe care le lua și le arăta distribuitorilor locali britanici. Dacă îi plăcea destui oameni, se întorcea la LA, găsea un scenarist care să scrie scenariul reprezentat de afiș și să facă filmul.

Un astfel de exercițiu pe care l-a realizat în 1955 a dat naștere filmului său „The Fast And The Furious” din care s-a născut o întreagă franciză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Contact Us