Cele cinci etape ale producției sunt o parte esențială a procesului de realizare a filmului:
Dezvoltare:
Etapa de dezvoltare este primul pas în producția de film. Această fază a procesului de producție include realizarea ideii de poveste, scrierea unui proiect al scenariului și identificarea logisticii financiare a proiectului. În funcție de tipul de film pe care îl faci și de cine te poți implica, dezvoltarea poate dura de la câteva luni la câțiva ani.
Pre productie:
Când veți primi undă verde pentru a începe etapa de pre-producție, veți înființa o companie de producție și veți înființa un birou de producție. Aici va avea loc planificarea filmării. Pre-producția implică finalizarea scenariului de filmare, găsirea locațiilor de filmare și stabilirea bugetului de producție. Veți stabili programul de filmare, precum și toate echipamentele și echipamentele de care aveți nevoie înainte de a pune piciorul pe platoul dvs. de filmare, iar regizorul de casting va începe să audieze actorii pentru aprobarea regizorului. Aceasta este, de asemenea, etapa în care veți dobândi membri cheie ai echipei de filmare pentru echipa dvs. de producție, cum ar fi directorul de fotografie, regizorii adjuncți, managerii de producție de unități și designerii de costume. Odată ce toate piesele sunt la locul lor, începe planificarea creativă. Fiecare departament lucrează cu producătorul de linie pentru a descompune ceea ce fiecare câmp are nevoie pentru a executa în mod corespunzător viziunea regizorului. De asemenea, aici creatorii finalizează designul sunetului pentru experiența auditivă a filmului.
Producție:
Etapa de producție, cunoscută și sub numele de fotografie principală, este atunci când începe filmarea. În acest interval scurt de timp, vor fi angajați echipaj suplimentar – ca un supraveghetor de scenarii pentru a verifica continuitatea scenariului în timpul filmărilor și un comandant de proprietate pentru a achiziționa și supraveghea oricare dintre recuzita filmului. Departamentul de păr, machiaj și costum se va ocupa de aspectul vizual al actorilor, iar actorii își vor repeta liniile și vor bloca scenele. Coordonatorul de producție va supraveghea zi de zi și se va asigura că toate departamentele suplimentare, cum ar fi catering, facturare și programare, au resursele necesare pentru a rămâne pe drumul cel bun. Operatorii de cameră și mânerele vor urma planul de filmare stabilit de regizor și cinematograf, capturând toate filmările necesare. Editorii de imagine și sunet sunt, de asemenea, angajați în acest timp, alegând cele mai bune momente ale zilei și asamblându-le într-o secvență, astfel încât o tăiere aspră să fie gata până la sfârșitul filmării.
Postproducție:
Faza de post-producție este atunci când materialele audio și vizuale sunt tăiate împreună pentru a crea un film și se întâmplă după finalizarea filmării principale. Un editor asamblează imagini împușcate cu împușcare, adaugă muzică (fie originală, fie sub licență) și încorporează alte efecte sonore și vizuale. Unele elemente ale filmării, cum ar fi capturi, voiceover sau ADR, pot fi incluse în faza de post-producție. Aceste elemente sunt țesute împreună pentru a crea o experiență multi-senzorială pe care o numim film.
Distribuție:
Distribuția este etapa finală a producției, care are loc după ce filmul a fost editat și este gata pentru vizionare. Marketingul promoțional va face publicitate filmului și orice angajamente față de investitori și deținătorii drepturilor vor fi finalizate. În funcție de oferta de distribuție, filmul dvs. poate fi lansat în cinematografe, pe DVD sau pe o platformă digitală alternativă.