Când vine vorba de producția de film, locurile de muncă din industria cinematografică se împart în trei categorii: preproducție, producție și postproducție.
Preproducția este etapa care are loc înainte de filmare. Preproducția implică finalizarea scenariului de filmare, selectarea locațiilor, stabilirea bugetului de producție, asamblarea echipei creative și distribuirea actorilor. Aflați mai multe despre preproducție în ghidul nostru complet aici.
Producția este etapa filmării propriu-zise. Actorii interpretează pe cameră, echipele de filmare captează acțiunea, echipele de iluminat iluminează setul, echipele de sunet captează sunetul și designerii creativi supraveghează costumele, machiajul, recuzita și decorul. Directorul supraveghează întreaga operațiune.
Postproducția are loc după finalizarea filmării. Procesul de postproducție implică editarea filmărilor, crearea de efecte sonore, compunerea unui scor original, obținerea de melodii existente și tăierea unui trailer.
6 locuri de muncă esențiale de preproducție
Următoarele sunt lucrări esențiale pentru preproducerea filmelor:
Scenarist:
Majoritatea filmelor încep cu un scenariu. Un scenarist produce acel script, fie dintr-o idee originală, fie prin adaptarea unui text existent. Procesul de scenariu este adesea preluat în producție atunci când regizorul solicită rescrieri pe platou.
Producător executiv: un producător executiv obține și asigură finanțarea unei producții de film, fie printr-o companie de finanțare independentă, printr-un studio, fie prin finanțarea ei înșiși. Producătorii executivi acționează ca legătură între finanțatorii filmului și producătorii care conduc în cele din urmă producția și supraveghează postproducția.
Director:
Un regizor de film este implicat în fiecare dintre cele trei etape ale realizării filmului și păstorește întregul proces creativ. Regizorul reunește echipa principală de producție, creează o viziune pentru film, face alegeri de casting, regizează actorii și supraveghează toate departamentele și dă notițe despre editare în postproducție.
Director de casting:
Un regizor de casting îl ajută pe regizor să adune o distribuție de actori pentru a juca în film. Un producător de linie lucrează atât în preproducție, cât și în producție. Aceștia sunt responsabili de execuția fizică a unui film, de la cercetarea locației până la menținerea bugetului de producție, până la gestionarea logisticii alimentației zilnice pentru membrii echipajului. Munca lor începe cu mult înainte de începerea filmărilor.
Manager locație:
Managerul de locație lucrează sub producătorul de linie pentru a asigura locațiile de filmare și pentru a obține permisele necesare. Pe un film mare, pot avea mai mulți asistenți și un cercetaș dedicat locației.